de fleste meiner sørstatsflagget er et rasistisk flag ! men er det, det ?

sørstatsflagget var symbolet på en konføderasjon som praktiserte slaveri. I motsetning til blåjakkene? Finn deg ei historiebok og sjekk følgende.

General Lee eide aldri slaver og var sterkt imot det, i likhet med selve kongen av slagmarken, Thomas "Stonewall" Jackson som i strid med segregasjonslovene, lærte svarte barn å lese og skrive - i motsettning til W.A.S.P.- Abraham Lincoln som ikke bare eide slaver, men også var knallhard på segregasjon. Slaveri-biten var ikke engang en del av dei føderale kravene før i 1863, da Lincoln trengte påskudd for å sende kanonføde til fronten. Men seierherrene skriver historie, så denne biten får heller mindre fotnoter av bøkene som blir skrevet.

Idag husker vi dette og flagget er hovedsaklig et rebellsymbol og vi som bærer det med stolthet verdsetter opprør mot urimelighet, konformitet og ikke minst redneck-stolthet.

Det er også et symbol på sørstatene generelt - og hva har vi derifra? Blues, rock 'n' roll, country, den beste musikken...for å nevne noe...


Etter denne redegjørelsen skulle det være opplagt at sørstatsflagget ikke er noe rasistsymbol. For eller mot slaveri er dessuten en helt uaktuell problemstilling i dag. Sørstatsflagget står igjen som et symbol på opprør og uavhengighet. At forskjellige grumsete grupperinger har benyttet dette flagget er ikke god nok grunn til å legge det i skuffen, akkurat som man ikke slutter å heise det norske flagget fordi nazidrittunger bruker det sammen med nazisymboler. Da er det mer fornuftig å avskrive disse menneskene som tullinger, og heller bruke flagget så mye som mulig selv for å vise at dette er et opprørskt rock?n?roll flagg.Dette er det første sørstatsflagget, men de byttet pga det lignet veldig på fienden sitt flag.
"First National"Her har vi det flaget slik det er mest kjent som. Med de 13 stjernene for hver stat i konføderasjonen
"stars and bars" The confederate flag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits